Viileät säät jatkuvat ainakin toukokuun puoliväliin: ”Lämpenemistä ei ole näköpiirissä”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Säät ovat pysyttelemässä ajankohtaan nähden viileinä ainakin toukokuun puoliväliin saakka. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen tuoreen kuukausiennusteet lupaavat keskimääräistä kylmempää säätä koko kuun alkuun.

– Pitkäkestoista lämpenemistä ei ole vieläkään näköpiirissä. Toukokuun alkupuoli menee nyt keskimääräistä viileämmässä säässä, mutta hetkittäistä lämpöä mahtuu jo tähän kuluvaan viikkoonkin, kertoo meteorologi Anna Lavala Forecan blogissa.

Sää jatkuu 1-3 astetta tavanomaista kylmempänä myös 9. toukokuuta alkavalla viikolla, jonka sademäärät ovat tavanomaisia tai hieman tavanomaista pienempiä. Kuukausiennusteen perusteella 16. alkavalla viikolla keskilämpötila voi olla Suomessa jo lähellä tavanomaista.

Myös 23. toukokuuta alkavalle viikolle ennustetaan ajankohdalle normaaleja keskilämpötiloja, joskin pohjoisessa Suomessa voi olla paikoin edelleen tavallista kylmempää.