Klassikkobaletti valittiin Video Game Hall of Fameen – muistatko nämä?

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Videopeleille perustettiin vuonna 2015 oma kunniagalleria The World Video Game Hall of Fame. Musiikkiin keskittyvän Rock and Roll Hall of Famen tavoin kunniagalleriaan valitaan vuosittain joukko pelihistorian merkittäviä nimikkeitä.

Vuoden 2022 Video Game Hall of Fame -lisäykset ovat Ms. Pac-Man, Dance Dance Revolution, The Legend of Zelda: Ocarina of Time ja Sid Meier’s Ciilization. Kunnigallerian tiedotteessa valittujen pelien kerrotaan vaikuttaneen sekä populaarikulttuuriin ja peliteollisuuteen.

Vuonna 1981 ilmestynyt Ms. Pac-Man oli yksi ensimmäisistä videopeleistä, jonka pelattava hahmo oli nainen. Pelihalleista tuttu Dance Dance Revolution oli puolestaan ilmestyessään vuonna 1998 yksi ensimmäisistä ja yksi suosituimmista liikunnallisista tanssipeleistä.

Nintendo 64 -konsolille vuonna 1998 ilmestynyt The Legend of Zelda: Ocarina of Time mullisti toimintaseikkailupeline lajityypin, ja sitä on myyty maailmanlaajuisesti 7,6 miljoonaa kappaletta. Sid Meier’s Civilization oli suositun strategiapelisarjan ensimmäinen osa, jossa pelaajan tehtävänä on kokonaisen sivilisaation kehittäminen vuosituhansien aikana.