Skandaalijuoru Monacosta: Ruhtinaspari eron partaalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monacon ruhtinas Albert II ja hänen vaimonsa ruhtinatar Charlene ovat nousseet otsikoihin ympäri maailman. Ranskalainen lehti on kertonut, että ruhtinaspari eroaa ja Charlene muuttaa Sveitsin Geneveen ilman lapsiaan. Lapset jäävät asumaan Monacoon hänen 63-vuotiaan isänsä, Albertin kanssa.

Ruhtinatar Charlene saa eron myötä kompensaatiota 12 miljoonaa euroa vuosittain. Sopimukseen kuuluu myös se, että hänen kaksoslapsensa, Gabriella Thérèse Marie ja Jacques Honoré Rainier jäävät Monacoon. Vuonna 2014 syntyneet lapset viettivät ilman äitiään jo viime vuoden, kun Charlene kärsi vakavista terveysongelmista ja hän vietti suurimman osan vuodesta kotimaassaan Etelä-Afrikassa, Voici uutisoi.

Charlene on 44-vuotias ja entinen ammattiuimari. Hän sairastui viime vuonna matkoilla ollessaan vakavasti nenä-, korva- ja nielutulehdukseen. Hänet operoitiin ainakin kaksi kertaa, eikä hän saanut lentää kotiinsa Monacoon. Kun hän pääsi pois Etelä-Afrikasta, matkusti hän uupumuksen vuoksi sveitsiläiseen hoitolaitokseen.