Uusi vaarallinen villitys – deodoranttia impannut teini kuoli

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suihkutettavat deodorantit saattavat sisältää butaania, joka on hengitettynä päihdyttävä aine. Imppaaminen on erittäinen vaarallinen tapa, joka tuhoaa aivosoluja. Siihen voi myös kuolla.

Australialainen 16-vuotias Brooke Ryan löydettiin kasvot alaspäin makuuhuoneensa lattialta kolme kuukautta sitten. Hän ei hengittänyt. Teinin ruumiin lähellä oli deodoranttipurkki ja keittiöpyyhe. Hänen äitinsä on päätellyt, että tyttö imppasi deodoranttia ennen kuolemaansa.

Myrkyllisten aineiden imppaus voi aiheuttaa pahoinvointia, sekavuutta ja jopa muistikatkoja. Imppaamiseen liittyvät kuolemat johtuvat sydämen vajaatoiminnasta, koska sydän ei saada happea, jota se tarvitsee pumpatakseen verta ympäri kehoa. Nyt Ryanin äiti haluaa varoittaa kaikkia Sydney Morning Heraldin sivuilla.

– Toistuva päänsärky tai päänsärkypillereiden käyttö, aerosolien tai deodoranttien liiallinen käyttö, omituiset hajut makuuhuoneessa ja valkoiset täplät pyyhkeissä, Anne Ryan kertoo surullisena viettäessään ensimmäistä äitienpäiväänsä ilman tytärtään.