Lisätietoa Bahaman mysteerikuolemista: Alueella haisi vahva hyönteismyrkky

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kolme kuusikymppistä turistia löydettiin kuolleena Sandals Emerald Bayn lomakeskuksesta Bahaman Exuman saarella viime viikolla. Yksi turisti kiidätettiin sairaalaan ja hän selvisi hengissä. Kuolinsyytutkimuksen edetessä esiin on tullut tieto, että alueella oli haissut voimakkaasti hyönteismyrkyltä.

Vainajista on otettu verinäytteitä, joita tutkitaan mahdollisten myrkkypitoisuuksien varalta. Historiassa on tapauksia, joissa ihmisiä on sairastunut vakavasti hyönteismyrkyttäjien käyttämien aineiden vuoksi. Esimerkiksi nelihenkinen perhe sairastui vuonna 2015 luksuslomakeskuksessa Yhdysvaltain Neitsytsaarilla, kun siellä oli käytetty vahingossa kiellettyä torjunta-ainetta.

Bahaman virkaatekevän pääministerin Chester Cooperin mukaan tapauksissa ei epäillä rikosta. Kuolleiden on kerrottu olleen reilu kuusikymppinen pariskunta sekä samanikäinen mies. Miehen vaimo selvisi hengissä ja hänen tilansa on nyt vakaa, Fox News kertoo.