Rajavartijat kohtasivat yllättävän näyn Rautjärvellä – ahma tuli polulla vastaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itärajalla tapahtui tiistaina 10. toukokuuta odottamaton kohtaaminen. Rajavartioston partiota vastaan ilmestyi euroopan suurin näätäeläin, ahma. Kohtaaminen ikuistettiin videoksi, jonka rajavartiosto jakoi Twitterissä. Videolla ahma jolkottelee lähes juoksuvauhtia partiota kohti.

Ahma päätyi lopulta jopa harvinaisen lähelle ihmisiä, kuten yksi partion jäsenistä toteaa videolla. Lopulta ahma kuitenkin jarrutti ja teki täyskäännöksen takaisin sinne, mistä se oli tullutkin. Erittäin uhanalaiseksi luokitellut ahmat ovat harvinainen näky luonnossa. Niitä elää WWF:n mukaan Suomessa villinä arviolta 385-390 yksilöä.

– Rautjärvellä vähän harvinaisempi vieras meinasi laukata partion syliin. Ahma ei innostunut kuviin pääsystä, kun otti jalat alle nähtyään kamerarivistön, Kaakkois-Suomen rajavartioston twiitissä todettiin.