Uusi tupakkalaki astui voimaan – tiukka kielto uimarannoille ja leikkipuistoihin

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa astui toukokuun alussa voimaan uusi tupakkalaki. Lakimuutos kieltää tupakoinnin tietyillä julkisilla paikoilla.

Tupakointi on kiellettyä leikkikentillä ja yleisillä uimarannoilla. Yleisten uimarantojen tupakointikielto on voimassa kesäkauden ajan toukokuun alusta syyskuun loppuun. Osassa uimarantoja tullaan näkemään jatkossa erillisiä tupakointialueita.

Lakiuudistusta perusteella pienten lasten suojelemisella passiivisen tupakoinnin haitoilta. Myös tupakantumpeista aiheutuvaa roskaantumista ja ympäristöhaittoja halutaan vähentää.

Toukokuussa voimaan astui myös kielto toimittaa markkinoille uusia tuotteita, joilla tupakkatuotteiden makua voi muuntaa. Ensi vuoden toukokuussa voimaan astuu tuotepakkausten yhdenmukaisuutta koskeva sääntely. Se kieltää tupakkatuotteiden valmistajien logojen näkymisen tuotepakkauksissa.