Keltaiset sulkuviivat poistuvat autoteiltä – väylävirasto tärkeästä huomiosta

Autot · Tim Isokivi

Väylävirastolta eivät tulevana kesänä lopu työt. Teiden loputkin keltaiset sulkuviivat on määrä muuttaa valkoisiksi. Teillä liikkuvia onkin neuvottu pysymään valppaina tiemerkintätöiden vuoksi.

Tieliikennelain siirtymäaika päättyy kesäkuussa 2023. Osa keltaisista sulkuviivoista ja -alueista on muutettu valkoisiksi jo kahtena edellisenä kesänä. Tiemerkintöjen ylläpitotyöt eivät muodosta varsinaista tietyömaata, vaan tiemerkintäkone liikkuu muun liikenteen joukossa.

– Autoalustaiset tiemerkintäkoneet liikkuvat viivamerkintöjä tehdessään melko suurella nopeudella, mutta kuitenkin muuta liikennettä hitaammin. Autoilijoiden on syytä pitää oma nopeutensa tilanteen tasalla sekä säilyttää riittävät turvavälit työkoneeseen, muistuttaa tieliikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman Väylävirastosta.

Automatisoitujen työkoneiden käytön tavoitteena on vähentää jalkaisin tehtävää työtä. Merkintöjä tehdään kuitenkin edelleen myös käsityönä. Tiemerkintätöiden aikana teillä on alennetut nopeusrajoitukset, jotka poistuvat töiden ollessa kokonaan valmiita.