Tuska-festivaalilla ohjelmistomuutoksia – ukrainalaisbändit joutuivat perumaan keikkansa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Heinäkuun alussa Helsingin Suvilahdessa järjestettävän Tuska-festivaalin ohjelmisto on muuttunut. Kolme yhtyettä on perunut esiintymisensä. Kahdessa tapauksessa peruuntuminen johtuu vallitsevasta maailmantilanteesta.

Ukralainen metaloreyhtye Jinjer ja samaisesta maasta ponnistava death/doom metal -yhtye 1914 ovat joutuneet perumaan esiintymisensä kotimaassaan vallitsevan tilanteen vuoksi. Lisäksi kanadalainen The Birthday Massacre on perunut esiintymisensä managerinsa menehtymisen vuoksi.

Peruuntumisia paikkaavat tanskalainen progeyhtye Vola, suomalainen rockyhtye Reckless Love ja helsinkiläinen death metal -kokoonpano Church of the Dead. Tuska-festivaalilla on käynnissä hätäapukeräys Ukrainan hyväksi. 1.-3. heinäkuuta järjestettävässä tapahtumassa esiintyvät muun muassa Korn, Carcass, Mercyful Fate, Deftones, Devin Townsend, Baroness, Perturvator, Stam1na, Amorphis, Blind Channel ja Stratovarius.