Uber-huijaus leviää Suomessa – älä vastaa saamaasi viestiin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaisista netti- ja viestihuijauksista on tullut jo lähes arkipäivää. Nyt suomalaisia yritetään huijata viesteillä, jotka on lähetetty taksipalveluita tarjoavan Uberin nimissä. Viestit muistuttavat päällisin puolin Uberin lähettämiä viestejä, ja ne on kirjoitettu selkeällä Suomen kielellä.

– Uber-koodisi on ——. Älä koskaan jaa tätä koodia. Jos et halua enää vastaanottaa viestejä, lähetä viesti STOP ALL, viesteissä lukee.

Tuoreesta huijauskampanjasta varoitti Twitterissä Digi- ja väestöviraston johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku. Hänen mukaansa mitään viestiä ei tule lähettää viestissä olevaan numeroon.

Rousku kertoi MTV Uutisille, etteivät huijaukseen lankeamisen seuraukset ole toistaiseksi tiedossa. Hänen mukaansa on kuitenkin mahdollista, että viestin lähettäminen voi olla esimerkiksi maksullista.