Ravintolamedia selvitti: Kreikka on paras makumatkakohde

Matkailu · Terhi Piiroinen

Jokaisella maalla on oma ruokakulttuurinsa, joista suosituimmat suomalaisten näkökulmasta katsottuna ovat Välimeren ympäristössä. Ruoka- ja ravintolamedia Toptaste selvitti, mitkä ovat suomalaisten suosikkikohteet kuliranistisesta näkökulmasta.

– Eniten ääniä saanut makumatkakohde on Kreikka! Tätä perusteltiin ihanilla makuelämyksillä esimerkiksi Kreetalla, Rhodoksella, Korfulla ja Santorinissa. Kreikan herkkuruoista mainittiin lammasruoat, gyros, tzatziki ja salaatit.

Toisella sijalla parhaista makumatkakohteista komeilee Italia. Italian Sisilia sekä Rooma ovat selvästi päässeet äänestäjien sydämmiin sekä ruoista taas pasta, pizza, merenelävät, croisantit ja gelatot ovat hurmanneet äänestäjien makunystyrät. Ääniä saivat myös kotimaa Suomi ja Thaimaa.

– Myös lähempää löytyy herkullisia ja erilaisia makumatkakohteita, sillä äänestäjät mainitsivat myös Tallinnan, Berliini, Prahan ja Budapestin. Amsterdamista nostettiin hyvät vegaaniravintolat. Lisäksi Ranska, Portugal ja Kroatia saivat ääniä. Pekingistä taas kehuttiin hyvää ja yksinkertaista ruokaa. Korean ruokakulttuuri ihastuttaa selvästi erilaisuudellaan ja yhdellä äänestäjällä oli jäänyt Bulgogi -annos vahvaksi makumuistoksi.