Suomi selvisi tyylikkäästi Euroviisujen finaaliin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä iltana Italian Torinossa järjestettiin Euroviisujen toinen semifinaali, jossa myös Suomen viisuedustaja The Rasmus tavoitteli finaalipaikkaa. Yhtye edusti Suomea kappaleella Jezebel, jolla Suomi selvisi tyylikkästi ensi lauantain finaaliin.

Palasport Olimpicon esiintymislavalta jatkoon selvisivät toisesta semifinaalista Belgia, Tšekki, Azerbaidžan, Puola, Suomi, Viro, Ruotsi, Romania, Serbia ja Australia.

Ensimmäisen semifinaalin 17 esiintyjästä finaaliin valittiin jo aiemmin kymmenen maata, joita olivat Sveitsi, Armenia, Islanti, Liettua, Portugali, Norja, Kreikka, Ukraina, Moldova ja Hollanti.

Perinteiseen tapaan kisaisäntä ja suurimmat rahoittajamaat on valittu suoraan finaalin, ja tänä vuonna ne ovat Italia, Espanja, Britannia, Saksa ja Ranska. Ukraina lähtee viikonlopun viisufinaaliin ylivoimaisena ennakkosuosikkina, vaikkakaan ei varsinaisesti musiikillisista syistä.