Tiekamerasta tuli yllättäen luontolive – haukka teki pesän sen eteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset eläimiä ja luontoa seuraavat livelähetykset, kuten kotimainen norppalive, ovat suosittuja eri puolilla maailmaa. Taannoin tiekameran verkkoon kuvaama suora lähetys muuttui yllättäen luontoliveksi Yhdysvaltojen Texasissa.

Texasin liikenneministeriön tiekameran lähetystä katselleet saivat yllättyä, sillä amerikanhiirihaukka oli tehnyt pesän sen eteen. Lintu muni keväällä pesään munia, jotka ovat sittemmin kuoriutuneet. Livelähetyksessä onkin päästy seuraamaan kuinka haukkaemo huolehtii jälkikasvustaan.

Liikenneministeriön mukaan kameran läheisyydessä on pesinyt haukkoja vuodesta 2016 lähtien. Ne palaavat tyypillisesti pesimään samaan paikkaan vuosi toisensa jälkeen. Poikaset pysyttelevät pesässä 6-7 viikon ajan kuoriutumisen jälkeen.