Tori.fi varoittaa huijareista – tästä tunnistat yleisen vedätyksen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetin myyntialustoilla tapahtuvat huijaukset ovat lisääntyneet hälyttävästi. Nyt suosittu Tori.fi on varoittanut huijauksista, joista yleistynyt muoto on kuriiripalveluhuijaus. Niissä yritetään tyypillisesti kalastella kohteen yksityisiä pankkitietoja.

Tori.fi:n johtaja Jenni Tuomiston mukaan kuriiripalveluhuijauksia alkoi ilmaantua noin vuosi sitten. Ammattimaisesti toteutetuissa huijauksissa rikollinen lähestyy myyjää pikaviestisovelluksessa. Huijari kertoo haluavansa ostaa tuotteen kuriiripalvelun avulla ja antaa myyjälle aidolta näyttävälle huijaussivustolle johtavan linkin.

– Tori.fi:llä ei ole omaa maksujärjestelmää tai kuriiri- tai kuljetuspalvelua. Jos kaupanteon yhteydessä pyydetään vahvistamaan maksu linkin kautta tai antamaan maksutietoja, tätä ei pidä tehdä. Sen sijaan tulee olla yhteydessä Torin asiakaspalveluun, Tuomisto kertoo tiedotteessa.

Jos myyjä erehtyy syöttämään luottokorttitietonsa tekaistulle kuriiripalvelun sivulle, päätyvät ne rikollisten käsiin. Whatsappin kaltaisten sovellusten sijaan viestittely kehotetaan hoitamaan Torin omassa Veistit-palvelussa mahdollisten huijausten selvittämisen helpottamiseksi. Epäilyttävissä tilanteissa kaupanteko kannattaa keskeyttää ja ottaa yhteyttä Tori.fi:n asiakaspalveluun.