Yli 20 asteen lämpötiloja joudutaan vielä odottamaan: ”Paljon epävarmuutta”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Toisin kuin viime vuonna, ovat kevään lämpötilat jääneet toukokuun puoliväliin tultaessa tavanomaista viileämmiksi. Sääpalvelu Forecan mukaan 20 asteen rajan ylittäviä lukemia saatetaan joutua vieläkin odottamaan.

Sää jatkuu loppuviikosta epävakaisena. Lauantaina eri puolilla Suomea on odotettavissa sadekuuroja, ja jopa ukkoset ovat paikoin mahdollisia. Lämpötilat voivat nousta aurinkoisimmilla alueilla 17-18 asteeseen, pienellä mahdollisuudella 19 asteeseen.

Sään ennustetaan jälleen viilenevän 16. toukokuuta alkavalla viikolla. Lämpötilat vaihtelevat Lapin muutamasta plusasteesta maan etelä- ja keskiosan 10-15 asteeseen. Viikon puolivälin tienoille ennustetaan jälleen poutaisempia ilmoja, jolloin lämpötilat voivat nousta paikoin yli 15 asteeseen.

– Lämmin ilma on ensin läntisessä Euroopassa ja kurottaa tämän hetken ennusteen perusteella sieltä kohti pohjoista Eurooppaa. Jos näin kävisi, 20 asteen lukemat voisivat muuttua meillä mahdollisiksi osassa maata, etenkin lännessä ja etelässä. Ennusteessa on kuitenkin vielä paljon epävarmuutta, Forecan meteorologi Jenna Salminen kertoo.