Taloyhtiöiden vuotovahingot lisääntyivät – putkiremontti suositellaan tekemään hyvissä ajoin

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Taloyhtiöiden vuotovahinkojen määrä kasvoi viime vuonna. Tämä ilmenee Finanssiala ry:n tuoreesta vahinkotilastosta. Vuotoja illmoitettiin vakuutusyhtiöille lähes 35 000, ja niiden korvaamiseen käytettiin yhteensä noin 170 miljoonaa euroa.

Finanssialan johtavan asiantuntijan Petri Meron mukaan vuotovahinkoja voitaisiin ehkäistä tekemällä putkiremontti ajoissa. Vaikka kyseessä on mittava ja kallis operaatio, on remontti helpompi ja halvempi tehdä jo ennen putkien iän todellista näkymistä. Ensimmäinen kuntotutkimus putkistolle suositellaan tekemään rakennukselle 30-35 vuoden iässä ja sen jälkeen 5-10 vuoden välein.

Murtovahinkojen määrät sen sijaan laskivat. Niitä tapahtui viime vuonna noin 21 000 kappaletta, ja korvausmäärä oli noin 22 miljoonaa euroa. Murtovahinkojen väheneminen selittyy Meron mukaan sillä, että ihmiset ovat viettäneet enemmän aikaa kotona.

Palovahinkojen määrä pysyi ennallaan. Niiden korvausmäärät laskivat kuitenkin noin 190 miljoonasta eurosta alle 170 miljoonaan euroon.