Ihmiset ostavat nyt vaatteensa kivijalkakaupasta – verkkokauppa hiipuu

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Pandemian ajasta pahasti kärsinyt muotikauppa on elpynyt ennustettua nopeammin. Huhtikuussa muotikauppa ylsi ensimmäisen kerran pandemiaa edeltävälle tasolle. Tätä ilmiötä odotettiin vasta syksylle. Parhaiten myydään kivijalkakaupassa ja verkkokauppa on ottanut takapakkia.

Raaka-ainekustannusten, kuljetusten ja hankintahintojen nousu näkyy nyt jo hinnoissa. Pahimman hintapaineen kuluttajat joutuvat silti kohtaamaan vasta talvella. Esimerkiksi puuvillan hinta on nyt 80 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten ja tämä tulee viiveellä valumaan myös kuluttajahintoihin.

Aasian ja varsinkin Kiinan toimitukset ovat noin kolme kuukautta myöhässä. Ihmisten kaipuu kaupoissa kuljeskeluun purkautuu nyt, kun se on jälleen mahdollista. Eikä tämä ole ihan heti menossa ohi.

– Verkkomyynnin takapakkia osattiin odottaa, sillä saimme seurata, miten ihmisten tarpeet purkautuivat maissa, joissa kauppojen piti olla ajoittain kokonaan kiinni, kiteyttää Muoti ja urheilukauppa ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpää.