Sup-lautailija ajelehti koskeen Helsingissä – pelastettiin kiven päältä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin pelastuslaitos hälytettiin pelastamaan maanantaina sup-lautailijaa, joka oli joutunut yllättävään ja potentiaalisesti vaaralliseen tilanteeseen. Lauatailija oli ajelehtinut turvallisista vesistä voimakkaaseen virtaukseen.

Vantaanjoella Viikissä suppaillut henkilö oli päätynyt liian lähelle Vanhankaupunginkoskea ja joutunut sen virran viemäksi. Suppailija oli onnistunut nousemaan kiven päälle ja hälyttämään apua. Hieman ennen kahdeksaa hälytyksen saanut pelastuslaitos nosti henkilön rantaan nostolavan apuna.

Helsingin pelastuslaitoksen mukaan suppailija kärsi lievästä kylmettymisestä, mutta selvisi tapahtuneesta muuten vammoitta. Päivystävä palomestari Vesa Paatelma muistuttaa Helsingin Sanomille suppailijoita olemaan valppaana Vantaajoella ja kehottaa välttämään virtauksia. Hän ei kuitenkaan ole aikaisemmin kuullut tapauksista, joissa suppailija olisi joutunut koskeen.