Hurjapää rikkoi ennätyksen: Söi kolme maailman tulisinta chiliä alle yhdeksässä sekunnissa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Chililajike Carolina Reaper kantaa virallista maailman tulisimman chilin titteliä. Carolina Reaperin tulisuus sijoittuu 1,4-2,2 miljoonaan yksikköön Scovillen asteikolla. Vastaavasti esimerkiksi Tabascossa Scovilleja on arviolta alle 5 000.

hdysvaltalainen Gregory Foster on rikkonut supertulisen chilin syömiseen liittyvän ennätyksen. Hän söi 11. joulukuuta 2021 kolme kokonaista Carolina Reaper -chiliä 8,72 sekunnin ennätysajassa. Guinnessin ennätystenkirja on sittemmin vahvistanyt maailmanennätyksen.

Foster päätyi syömään Kalifornian San Diegossa järjestetyssä tempauksessa yhteensä kuusi Carolina Reaperia. Mies nimittäin suoritti haasteen kaksi kertaa peräkkäin. Ensimmäinen yritys diskattiin, sillä Foster ei ollut nielaissut kaikkea chiliä suustaan.

Fosterilla on jo ennestään hallussa useimpien minuutin aikana syötyjen -Carolina Reapereiden ennätys. Hän söi yli viisi vuotta sitten yhteensä 120 gramman edestä maailman tulisimmaksi valittuja chilejä.