Johnny Depp voitti – oikeudenkäynti kesti kaksi kuukautta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Näyttelijä Johnny Depp voitti kunnianloukkausoikeudenkäynnin Amber Heardia vastaan. Deppille myönnettiin yli 10 miljoonan dollarin vahingonkorvaus. Valamiehistö käytti noin 12 tuntia ja kolme päivää pohdiskellessaan lopputulemaa. Tuomaristo hylkäsi Heardin väitteet, että Depp olisi pahoinpidellyt häntä.

Paneeli myönsi Heardille kahden miljoonan dollarin vahingonkorvauksen hänen vastakanteessa. Heard vaati alunperin 100 miljoonaa dollaria. 58-vuotias Depp haastoi 36-vuotiaan Heardin oikeuteen ja vaati 50 miljoonan dollarin vahingonkorvauksia vuonna 2018. Syynä oli naisen Washington Postille kirjoittama essee, jossa hän väitti joutuneen perheväkivallan uhriksi. Teoksessa ei mainittu Deppiä nimellä, mutta syytökset lamauttivat Deppin uran ja tekivät hänestä hyljeksityn Hollywoodissa.

Tuomaristo päätyi Deppin voittoon, mikä osoittaa, että seitsemän jäsenen paneeli ei uskonut Heardin syytöksiä perheväkivallasta ja seksuaalisesta väkivallasta. Fox Newsin mukaan Depp on parhaillaan kiertueella kitaristi Jeff Beckin kanssa Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Hän on viettänyt oikeuden jälkeen aikaansa tavallisten ihmisten seurassa pubissa vieraillen.