Lotta Hintsan uimapukukuva paljasti vitiligon: ”Minä oikeastaan ihailen niitä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa tunnetaan nykyään malliuransa lisäksi myös vuorikiipeilijänä. Missikaunotar niittää menestystä yhä edelleen, sillä hän on viime aikoina päässyt poseeraamaan Sports Illustrated -urheilulehden maailmankuulussa ja arvostetussa uimapukunumerossa. Tämä erikoisnumero on tehnyt monista malleistaan maailmankuuluja.

Nyt Hintsa on esitellyt lehden kuvassa vitiligoaan. Kyseessä on pigmenttihäiriö, joka aiheuttaa ihon oman väriaineen paikoittaisen katoamisen, jolloin iholle ilmestyy vaaleita läiskiä. Maailmankuulu supermalli Winnie Harlow tunnetaan nimenomaan vitiligostaan, josta hän on levittänyt tietoa ansiokkaasti. Nyt myös Lotta Hintsa tekee samoin.

– Monet ovat kirjoittaneet vitiligostani Sports Illustratedin kuvissa. Ne ovat vaaleita kohtia ihollani. Olisin voinut pyytää heitä photoshoppaamaan ne pois, mutta miksi ihmeessä olisin tehnyt niin? Minä oikeastaan ihailen niitä. Ne ovat söpön muotoisia ja kuvioisia. Yksi niistä näyttää Australian kartalta, Lotta Hintsa kirjoittaa.

Hintsalle pääsy Sports Illustratedin kuviin oli upea saavutus.

– Olen ollut vuosien ajan SI Swimsuitin fani. Brändi puoltaa vahvoja naisia ja edistää muutosta sen suhteen, kuinka mediät nähdään naisina. Heidän tapansa määritellä naisellisuus on minulle äärimmäisen inspiroivaa, ja heidän viestinsä tukeminen on suuri kunnia, Lotta Hintsa kertoi taannoin.