Puolustusvoimien paraati lauantaina Helsingissä – paikalla jopa 1 600 sotilasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingissä järjestetään lauantaina 4. kesäkuuta Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati. Tapahtuman ohimarssiin osallistuu joukkoja yhteensä yli 1 600 henkilön edestä. Mukana on myös yli 40 ajoneuvoa, 14 ilma-alusta ja viranomaisten yhteinen koiraosasto.

Paraatin ottaa vastaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhdessä puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivisen kanssa. Paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi tapahtumassa nähdään muun muassa kalustonäyttely ja Puolustusvoimien kesäkiertueen konsertti. Paraatikatselmus alkaa kello 12 Senaatintorilla ja ohimarssi kello 13:30 Mannerheimintiellä.

Kansalaistorilla on koko päivän Puolustusvoimien ja muiden viranomaisten yhteinen kalustonäyttely. Eteläsatamassa on puolestaan nähtävillä Merivoimien aluksia.

Paraati vaikuttaa Helsingin keskustan liikenteeseen jo perjantaina, jolloin tapahtuman järjestelyt aloitetaan. Suurimmat muutokset liikenteessä ja pysäköinnissä näkyvät Senaatintorilla ja sen ympäristössä. Tapahtuma-alueilla suljetaan katuja ajoneuvoliikenteeltä, ja Kruununhaan alueella on voimassa pysäköintikieltoja.