Hurja video: Maailman kolmanneksi suurin matkustajalaiva törmäsi laituriin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailman suurimpiin risteilyaluksiin kuuluva laiva joutui onnettomuuteen Jamaikan Falmouthissa toukokuun lopussa. Harmony of the Seas -laiva törmäsi laituriin sataman läheisyydessä 26. toukokuuta.

Onnettomuus ikuistui videoksi, joka on sittemmin levinnyt viraalina internetissä. Royal Caribbean -varustamon mukaan onnettomuuden taustalla oli kapteenin virheliike, mutta yhtiön mukaan kapteeni sai myös virheellisiä ohjeita satamasta. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut törmäyksessä, ja alus kärsi vain pienistä vahingoista.

Harmony of the Seas -laivan pituus on hurjat 362 metriä. Maailman kolmanneksi suurimmaksi matkustajalaivaksi nimetty alus pitää sisällään muun muassa 2 700 hyttiä, 23 uima-allasta ja 1 400 -paikkaisen teatterin. Aluksen rakentaminen maksoi noin miljardi euroa.