Unohda paljut ja terassit – suomalaiset haluavat nyt aurinkopaneeleita

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Suomalaisten haaveet kesämökin varustukseen liittyen ovat hieman muuttuneet. K-Raudan tuoreen kyselyn perusteella mökeille halutaan nyt saada virtaa ekologisella ja laskua säästävällä tavalla.

Kyselyyn vastanneista 25 prosenttia haaveili aurinkopaneeleista mökilleen. Niiden kerrotaan näkyneen mökkihaaveissa yllättävänä nousuna jo vuoden 2021 tutkimuksessa. Mökkiunelmien kärkisijoilla olivat myös palju tai poreamme 22 prosentilla, uusi laituri 20 prosentilla ja terassi 18 prosentilla.

Koronavuosien suosikit, ulkoporeamme tai palju, pitivät edelleen kärkisijaa koti- tai mökkipihan toiveissa 26 prosentilla. Toiseksi eniten omalle tai mökin pihalle kaivattiin hyötykasvimaata 24 prosentilla ja kolmanneksi kesäkeittiötä 22 prosentilla.

Vastaajista 58 prosenttia suunnitteli sisustusta tai remontointia kotiin tai kesälle tulevaksi kesäksi. Suosituimpia remonttikohteita ovat piensisustaminen, ulkomaalaus, sisämaalaus ja terassin rakentaminen.