Twitterin mullistuksesta lisätietoa – muokkaus mahdollista vain rajatun ajan

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Twitterin paljastettiin taannoin myöntyneen monien käyttäjien toiveeseen. Somealustalle kehitellään ominaisuutta, joka mahdollistaisi viestien muokkaamisen jälkikäteen. Viestien muokkaustoiminnosta ei kuitenkaan ole juurikaan paljastettu lisätietoa.

Nyt ohjelmistokehittelijä ja sovellustutkija Nima Owji on paljastanut lisätietoa tulevasta ominaisuudesta. Hänen mukaansa Twitterin viestin kirjoituskentän ylälaitaan ilmestyy 30 minuutin aikalaskuri käyttäjän aloittaessa julkaisun muokkaamisen. Toistaiseksi tiedossa ei ole, onko viestien muokkaaminen esimerkiksi mahdollista vain tietyn aikaa sen julkaisemisesta.

Owjin mukaan Twitter ei poista täysin alkuperäisiä viestejä, vaan luo jokaiselle muokatulle versiolle oman tunnistenumeronsa. Muokattujen viestien vanhoista versioista ei kuitenkaan voi tykätä tai jakaa uudelleen, eikä niihin voi vastata.

9to5Mac-sivuston mukaan viestien muokkaus vaikuttaisi olevan ainakin alkuun mahdollista vain maksullisen Twitter Blue -palvelun käyttäjille. Toistaiseksi tiedossa ei ole, koska muokkaustoiminto ilmestyy Twitteriin.