HSL:n viesti hämmästyttää: ”Huoltotyö ydinsodan takia”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin seudun liikenne HSL:n asiakkaille keskiviikkona 8. kesäkuuta jakama tiedote sai epäilemättä monet nielaisemaan aamukahvinsa väärään kurkkuun. Viestin mukaan bussien aikatauluissa saattoi ilmetä poikkeuksia ydinsodan vuoksi.

– Linjat 202 ja 203, Huoltotyö ydinsodan takia, 10:05 – 12:00, HSL:n viestissä luki.

HSL:n tiedottaja Sari Kotikangas totesi Helsingin Sanomille kyseessä olleen moka. Kyseessä oli järjestelmän testaamiseksi tarkoitettu viesti, jonka ei pitänyt päätyä julki. Ydinsota ei siis ole todellisuudessa käynnissä, eikä asiasta tiedottaminen olisi lähtökohtaisesti HSL:n vastuulla.

Yritykset ja järjestöt testaavat toisinaan järjestelmiään sisäisesti humoristisiksi tarkoitetuilla viesteillä. Toisinaan testeissä tapahtuu kuitenkin mokia, joiden ansiosta viestit päätyvätkin koko kansan nähtäville koomisin seurauksin.