Ukrainalaisyhtye Jinjer nähdään sittenkin Tuskassa – sai matkustusluvat kuntoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ukrainalaisen metalcore-yhtye Jinjerin uutisoitiin taannoin joutuneen perumaan suunnitellun esiintymisensä Tuska-festivaalilla. Nyt yhtye on kuitenkin lisätty fanien iloksi uudelleen tapahtuman esiintyjäkattaukseen.

Jinjer sai Tuskan tiedotteen mukaan matkustuslupansa kuntoon, ja näin ollen yhtye pystyykin soittamaan suunnitellun keikkansa. Esiintymispäivä tosin vaihtui lauantailta sunnuntaille 3. heinäkuuta. Muutoksen johdosta lauantain päivälipun voi halutessaan vaihtaa sunnuntaille.

– Meillä on kunnia ilmoittaa, että saimme Ukrainan kulttuuriministeriön avustuksella luvan matkustaa ulkomaille kotimaamme lähettiläinä kerätäksemme varoja ja nostaksemme tietoisuutta kotonamme riehuvaa sotaa kohtaan, yhtye tiedotti.

Tuskan ohjelmistossa on tapahtunut myös muita muutoksia Symphony X, The Dark Element ja Mokoma -yhtyeiden jouduttua perumaan esiintymisensä. Peruuntuneiden tilalla nähdään Jinjerin lisäksi suomalaiset Sonata Arctica ja Ensiferum. 1.-3. heinäkuuta Helsingin Suvilahdessa järjestettävän Tuska Festvial järjestetään Helsingin Suvilahdessa 1.-3. heinäkuuta.