Suomeen tulleesta punaviinikontista paljastui yllätys – 200 kiloa kokaiinia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan Suomeen tuotua yli 200 kilon kokaiinierää koskien. Kokaiini saapui Vuosaaren satamaan maaliskuussa. Poliisi epäilee viittä ihmistä törkeistä huumausainerikoksista.

Vyyhti alkoi 1. huhtikuuta poliisin todistettua pääepäiltyjen, yhden Tanskan ja kahden Ruotsin kansalaisen toimittavan suuressa urheilukassissa tavaraa Hollantiin rekisteröityyn autoon. Poliisin etsinnässä kolmikon autosta löydettiin 18 kiloa kokaiinia ja heidän käyttämän htoellin pesutuvasta 12 kiloa lisää. Kokaiinin Suomeen saapumisen yksityiskohdat selvisivät henkilöiden viestiliikenteestä.

Vuosaaren satamaan oli saapunut 22. maaliskuuta rahtilaivan mukana Belgiasta punaviiniä sisältänyt kontti. Viinin lisäksi rahdissa oli yhteensä 204 kiloa kokaiinia. Pääepäillyt olivat noutaneet aineet murtautumalla konttiin seuraavana yönä.

Poliisin mukaan kokaiinilastin arvo katukaupassa olisi ollut noin 20 miljoonaa euroa. Kokaiinin puhtauden vuoksi aineesta olisi tosin ollut mahdollista saada jatkamalla suurempiakin summia. Ruotsalaisten ja tanskalaisen lisäksi tapauksessa on epäiltynä suomalaismies, jonka epäillään auttaneen käytännön järjestelyissä.