Venevarkauksien kausi käynnissä – näin suojaat omasi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat veneilykansaa. Uuden veneen ostaa tyypillisesti viisikymppinen mies. Korona-aika on lisännyt veneiden hankintaa ja niitä on ensirekisteröity viime vuonna 10 prosenttia enemmän aiempaan verrattuna.

Veneilykauden alkaessa ovat veneisiin kohdistuneet varkausrikokset myös alkaneet. Poliisi on julkaissut vinkit, kuinka venevarkauksia voi ehkäistä. Näin suojaat omaisuutesi:

• Huolehdi, että sinulla on veneestäsi sekä perämoottoristasi tarkat tiedot, kuten moottorin valmistenumero, tyyppi ja valmistusvuosi, veneesi merkki ja tyyppi sekä kaikki yksilölliset tiedot kuten naarmut, kolhut ym.• Lukitse vene karkaistulla kettingillä ja vakuutusyhtiön hyväksymällä lukolla laituriin tai muuhun kiinteään esineeseen.• Valokuvaa vene ja perämoottori.• Sijoita veneesi paikkaan, jossa moottorin pois ottaminen tulee mahdollisimman hankalaksi.• Pyri lisäämään valvontaa.• Varmista, että veneen vakuutusasiat ovat kunnossa.