Valtio jakaa ennätysmäärän rahaa yksityisteiden perusparannuksiin

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ärsyttääkö kuoppainen kotitie? Nyt yksityisteille on mahdollista saada valtionavustusta aiempaa helpommin. Suomen Tieyhdistykseltä kerrotaan, että valtion budjetissa on osoitettu ennätyssuuri 30 miljoonan euron rahapotti yksityistieavustuksiin. Tiekuntien kannattaa anoa avustusta nyt.

– Valtion budjetissa on osoitettu ennätyssuuri 30 miljoonan euron rahapotti yksityistieavustuksiin ja nyt olisi kiireellä saatava tiekunnat heräämään siihen, että peruskunnostuksiin on vihdoin tarjolla hyvin valtion avustuksia. Avustusta myönnetään muun muassa huonokuntoisen sillan korjaamiseen ja uusimiseen, liikenneturvallisuutta parantavan kohteen korjaamiseen sekä tien kantavuuden parantamiseen, Suomen Tieyhdistys muistuttaa.

Kaikilla yksityisteillä, joiden asioiden hoitamista varten on perustettu tiekunta, on mahdollisuus hakea avustusta. Toimivat tieyhteydet takaavat esimerkiksi metsätalouden ja virkistyskäytön onnistumisen. Suomessa on yksityisteitä noin 370.000 kilometriä, joista noin 90.000 kilometriä palvelee vakituista asutusta.