Hurja ennätys videolle: Olympiaurheilija grindasi suksilla kaidetta 154 metriä

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalainen freestylehiihtäjä Jesper Tjäder tunnetaan erityisesti maansa edustamisesta talviolympialaisissa vuosina 2014, 2018 ja 2022. Nyt urheilija on noussut otsikoihin ennätyksellisen, huikean temppunsa ansiosta.

Jesper Tjäder grindasi, eli liukui suksilla kaidetta pitkin 154,49 metrin pituisen matkan. Freestylehiihtäjä hyppäsi kaiteelle laskiessaan alamäkeen ja laskeutui suorituksen jälkeen takaisin lumiselle rinteelle.

Tjäder suoritti tempun 9. toukokuuta Ruotsin Åressa sijaitsevassa Skistar Resort -hiihtokeskuksessa. Teko ikuistettiin viraalina sittemmin levinneeksi videoksi. Guinnessin ennätystenkirja on sittemmin vahvistanut Tjäderin rikkoneen maailman pisimmän suksilla toteutetun raideliukumisen maailmanennätyksen.