Näyttääkö lentokoneissa pian tältä? Kaksikerroksinen penkkiratkaisu ihmetyttää

Matkailu · Tim Isokivi

Lentokoneiden turistiluokat saattavat näyttää lähitulevaisuudessa melko erilaiselta kuin nykyään. Jokseenkin erikoisessa penkkiratkaisussa matkustajat sijoitettaisiin matkustamoon kahdessa kerroksessa.

Alejandro Nunezin suunnittelemassa Chaise Lounge Economy Seat -penkkiratkaisua on kuvailtu sekä tilavaksi ja mukavaksi että klaustrofobiseksi. Sitä esiteltiin Aircraft Interiors Expo -messuilla Saksassa ja CNN Travel -matkailusivustolla. Konsepti oli ehdolla vuoden 2021 Crystal Cabin Awards -gaalan palkinnon saajaksi.

Konseptin puolustajien mukaan ratkaisu tarjoaisi alemman penkkikerroksen matkustajille enemmän jalkatilaa. Penkkiratkaisu keräsi kuitenkin sosiaalisessa mediassa myös kritiikkiä, sillä monet pitivät ahdasta tilaa ahdistavan näköisenä.

Kaksikerroksinen penkkiratkaisu on toistaiseksi vasta konseptin tasolla. Nunez kuitenkin toivoo lentoyhtiöiden tai matkustajakoneiden penkkien valmistajien innostuvan ideasta ja tekevän siitä todellisuutta.