Fiskarsin ruukki pestasi ankkaperheen vieraslajien toruntaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Fiskarsin aktiivinen kyläyhteisö on jo vuosien ajan tehnyt järjestelmällisesti talkootyötä haitallisten vieraslajien torjumiseksi. Tänä kesänä mukana työssä on neljän ankan ankkapartio, joka auttaa luonnonmukaisessa torjuntatyössä, syömällä espanjansiruetanoita. Ankat tulevat Fiskarsin museon alueelle ja ovat siellä koko kesän.

Torjunnan kohteena ovat espanjansiruetanoiden lisäksi myös vieraslajikasvit kuten lupiini ja jättipalsami. Haitallisten vieraslajien torjunta ja hävittäminen suojelee luonnon monimuotoisuutta sekä ruukin kulttuurimaisemaa. Ankkapartion pestaaminen on osa kyläseura Ruukin LUMO -hanketta.

Hanke työllistää myös paikallisia nuoria kesätöihin. Paikallisia ihmisiä opastetaan niittykasvien käyttöön kotipihoissa. Luonnonmukainen vieraslajien torjunta on usein tehokkaampi ja ympäristölle edukkaampi tapa kuin erilaista myrkkyjen ja muovipeittojen käyttö.