Huomasitko? Suomen Tyttöleijonat voittivat jääkiekon MM-pronssia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen miesten jääkiekon MM-kultajuhlien tiimellyksessä monilta jäi äskettäin mahdollisesti huomaamatta, että Suomen Tyttöleijonat voittivat jääkiekon MM-pronssia. Vuoden 2022 alle 18-vuotiaiden jääkiekon MM-turnaus pelattiin Yhdysvalloissa Wisconsinin osavaltion Madisonissa. Tyttöleijonat voitti Ruotsin maalein 3-0.

Maailmanmestaruuden nappasi Kanada voittaessaan Yhdysvallat 3-2. Suomen sankari oli pelaaja Sanni Vanhanen, joka teki hattutempun ottelussa. Upean nollapelin pelannut Suomen maalivahti Emilia Kyrkkö torjui ottelussa 35 kertaa ja hänet valittiin turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Suomea valmensi Mira Kuisma. Turnaus oli tarkoitus pelata ensin Ruotsissa, mutta se peruttiin koronaviruspandemian vuoksi. Lopulta kilpailut siirrettiin Yhdysvaltoihin.