Mansikkakausi alkoi! Tuoreita herkkuja juhannuspöytään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kotimainen mansikkakausi on alkanut Suomessa. Juhannusviikon aluksi mansikkamäärät ovat maltillisempia, mutta viikon edetessä määrät alkavat kasvaa. Tämän vuoden mansikka on maultaan makea.

Kasvun ja kypsymisen kannalta kevät ja alkukesä ovat olleet mansikalle suotuisia. Sopiva määrä lämpöä ja sadetta ovat taanneet sen, että mansikan pääsadosta odotetaan laadukasta. Makeutta mansikoihin on muodostanut lämpötilan voimakas vaihtelu yön ja päivän välillä. Satokaudesta odotetaan onnistunutta.

Kotimainen mansikka on lähiruokaa parhaimmillaan. Mansikoita tuotetaan ympäri maata, jolloin kuljetusaika on lyhyt ja mansikat ovat tuoreita. Oman seudun mansikan suoramyynti- ja itsepoimintatilat löytyvät verkkosivuilta www.marjat.fi.