Paavi Franciscus: ”Esiaviollisesta seksistä kieltäytyminen osoittaa aitoa rakkautta”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Katolisen kirkon johtajana työskentelevä paavi Franciscus on voittanut monen sydämet ihmisläheisellä otteellaan. Hän on muun muassa puolustanut evoluutioteoriaa, viinin nauttimista ja homoseksuaaleja. Hän on myös sanonut, että vanhoillisten uskovaisten kavahtamat paheet ovatkin todellisuudessa lahjoja Jumalalta.

Uudessa Vatikaanin julkaisemassa ohjeessa paavi neuvoo kieltäytymään seksistä ennen avioliittoa. Tämä ei ole sääntö vaan suositus, jonka mukaan seksistä kieltäytyminen syventää parin välistä yhteyttä ja ystävyytä. Samalla he saavat Jumalan armon. Paavin mukaan monet nuoret suhteet hajoavat seksin aiheuttaman paineen vuoksi.

Ohjeistusta on kritisoitu ankarasti, koska nykyolettamuksen mukaan seksi kuuluu parisuhteeseen olipa naimisissa tai ei. Ajatuksena kuitenkin on, että pariskunnilla on aikaa kehittää kaikkia avioliitolle tärkeitä elementtejä, kuten kärsivällisyyttä ja kommunikaatiota ilman, että himo vie huomion muualle, Daily Mail uutisoi.