Hongkongin ikoninen ravintolalaiva Jumbo Kingdom on uponnut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hongkongin ikoninen kelluva ravintola nimeltään Jumbo Kingdom on uponnut. Ravintolaa hinattiin merellä määrittelemättömään kohteeseen ennen uppoamista. Jumbo Kingdom oli kaikille Hongkongin turisteille tuttu, kolmikerroksinen alus, jonka ulkokuori on muotoiltu kiinalaisen keisarillisen palatsin mukaan.

Ravintola oli ollut ankkurissa lähes puoli vuosisataa kaupungin lounaisvesillä. Ravintolan päävenettä hinattiin hinaajalla, kun se kaatui lauantaina Etelä-Kiinan merellä. Ravintola upposi kilometrin syvyyteen, joten sen pelastaminen on äärimmäisen vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa, CNN uutisoi.

Jumbo Kingdom oli maailman suurin kelluva ravintola. Se oli 80 metriä pitkä ja sinne mahtui aterioimaan yli 2.000 ihmistä. Ravintolassa oli oma keittiövene ja proomu äyriäisten säilyttämiseen. Laivalle kuljettiin kahdeksan pienemmän lautan avulla. Se oli kuuluisa ylellisestä keisarilaistyylisestä julkisivusta, runsaista neonvaloista, massiivisista erikoismaalauksista portaikkossa ja värikkäistä kiinalaistyyliseistä aiheistaan.