Valtava purjelaiva saapui Helsinkiin – avoinna myös yleisölle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin satamassa päästiin torstaina 23. kesäkuuta seuraamaan upeaa näkyä. Satamaan ilmestyi yksi maailman suurimmista purjelaivoista, ruotsalainen Göthenborg.

Lähes 50 metrin pituinen Göthenborg on parhaillaan kiertueella Euroopassa. Laiva on avoinna yleisölle Makasiiniterminaalissa torstaista maanantaihin 27. kesäkuuta saakka. Laiva on avoinna perjantaina kello 10-15, lauantaina ja sunnuntaina 10-17 ja maanantaina 10-12:30.

Laivan kiertue alkoi Helsingin Sanomien mukaan Ruotsin Göteborgista 8. kesäkuuta. Laiva kiertää tänä vuonna Euroopan satamia ja jatkaa ensi vuonna matkaansa kohti Aasiaa. Määränpäänä on Shanghai.

Göthenborg on tarkka jäljennös vuonna 1745 uponneesta alkuperäisestä samannimisestä purjealuksesta. Se otettiin käyttöön vuonna 2005. Vaikka laivasta pyrittiin tekemään tarkka replika alkuperäisestä purjealuksesta, on uus Göthenborg varustettu muun muassa dieselmoottoreilla ja nykyaikaisilla navigointilaitteilla.