Spiraalimainen valoilmiö hämmästytti yötaivaalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uuden-Seelannin asukkaat pääsivät todistamaan sunnuntai-iltana erikoista näkyä. Taivaalle ilmestyi spiraalin muotoinen valoilmiö. Näkyä ihmetteli muun muassa tähtiharrastamisen opas Alasdair Burns, joka sai asiasta viestin ystävältään.

– Se näytti valtavalta spiraaligalaksilta. Se vain roikkui yötaivaalla pyörien hitaasti. Tunnelma oli melko aavemainen, Burns kuvaili The Guardian -lehden mukaan.

Kuvat spiraali-ilmiöstä levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa. Ihmiset epäilivät näkyä muun muassa vieraan valtion raketiksi, ufoksi ja mainosvaloksi.

Ilmiön taustalla oli kuitenkin arkipäiväisempi asia, SpaceX-yhtiön raketin laukaisu. Raketin ilmakehään vapautuvan polttoaineen vesi ja hiilidoksidi muodostivat auringon valon valaiseman spiraalin muotoisen pilven.