Koominen moka Kissin keikalla – yhtye sekoitti Itävallan ja Australian

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman valtiot menevät toisinaan hieman sekaisin esiintyviltä muusikoilta, mikä johtaa koomisiin tilanteisiin keikoilla. Hämmennystä voivat aiheuttaa esimerkiksi samankaltaiset nimet. Näin kävi taannoin rockyhtye Kissin esiintymisen aikana.

Kiss esiintyi taannoin Itävallan Wienissä osana jäähyväiskiertuettaan. Stadhalle-areenan jättimäisillä näytöillä nähdyssä viestissä yhtye julisti rakastavansa Wieniä. Ainoa ongelma oli se, että viestiä koristi Itävallan sijaan toisella puolella maailmaa sijaitsevan Australian lippu.

Moka herätti huvitusta sosiaalisessa mediassa Twitter-käyttäjä Ben Nguyenin jaettua kuvan ristiriitaisesta kiitosviestistä somessa. Itävalta on englanniksi Austria, mikä aiheuttaa toisinaan sekaannuksia Australian kanssa. Maat ovat menneet sekaisin jopa CNN-uutiskanavalta, joka vuonna 2016 uutisoi monien hämmästykseksi Australian rakentavan aitaa Slovakian rajalle.