Varo DHL-huijausta – ohittaa sähköpostin roskapostisuodattimen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien suomalaisten sähköposteihin on ilmestynyt viime päivinä kuriiriyhtiö DHL:n nimissä lähetettyjä huijausviestejä. Viestit kykenevät ohittamaan sähköpostien roskaposti- ja huijausviestisuodattimet.

Useissa viesteissä vilahtaa vastaanottajan nimi. Viesteissä saatetaan esimerkiksi väittää, että vastaanottajalle on paketti vireillä. Mukana on tietojenkalaselusivustoille johtava linkki.

DHL-viestejä on puitu runsaasti sosiaalisessa mediassa. Moni on saanut samanlaisia huijausviestejä päivässä jopa kymmeniä kappaleita. Viestien aitouden voi tarkistaa syöttämällä seurantanumeron DHL:n aidoilla verkkosivuilla.

Tuoreesta huijauskampanjasta ensimmäisenä uutisoineen Ilta-Sanomien mukaan maksukortin tietojen syöttäminen huijaussivustolle johtaa tilausansaan. Tilausansassa uhrilta veloitetaan 44 euroa joka toinen viikko. Sähköpostiin saapuviin huijausviesteihin suositellaan reagoimaan vain poistamalla ne.