Veronpalautuksia tilille ensi maanantaina – mätkyjen ensimmäinen eräpäivä jo perjantaina

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensimmäiset veronpalautukset tulevat tileille maanantaina 4. heinäkuuta ja ensimmäinen jäännösveron eräpäivä on tämän viikon perjantaina 1. heinäkuuta. Verohallinto muistuttaa, että veronpalautukset eivät välttämättä näy tilillä heti aamusta.

Verohallinto maksaa veronpalautuksia heinäkuussa 183.000 asiakkaalle yhteensä 170 miljoonaa euroa. Henkilöasiakkaiden verotus valmistuu nyt neljättä vuotta joustavasti, eli eri henkilöillä eri aikaan. Siksi veronpalautusten tai mahdollisten jäännösverojen eli mätkyjen määräpäiviä on tänäkin vuonna useita. Ensimmäiset saavat veronpalautukset heinäkuussa, viimeisimmätkin joulukuussa.

Eniten veronpalautuksia maksetaan elokuussa. Keskiviikkona 3. elokuuta palautuksia saa 1,7 miljoonaa asiakasta yhteensä noin 724 miljoonaa euroa. Veronpalautuksia ei makseta heti aamusta.

– Veronpalautuspäivän aamuna ei kannata hermostua, jos rahoja ei näy tilillä. Veronpalautukset maksetaan päivän aikana, joten rahat voivat olla tilillä hyvin vasta iltapäivällä, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta kertoo.