Palautitko jo juhannuksen tölkit ja pullot? Valtaosalle itsestäänselvyys

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaisista jopa 85 prosenttia palauttaa kaikki pantilliset pullot ja tölkit kiertoon. Ympäristösyyt motivoivat yhä useampaa, mutta pantti on paras motivaattori. Muovia halutaan kierrättää yhä aktiivisemmin.

Suomalaiset ovat edelleen maailman huippuja juomapakkausten kierrättämisessä. Yli puolet suomalaisista palauttaa myös pantittomat pakkaukset palautusautomaattiin.

– Pullojen ja tölkkien palauttaminen on järkevää, sillä palauttamalla juomapakkauksen palautusautomaattiin sille antaa lähes ikuisen elämän. Automaattiin palautettujen pullojen ja tölkkien materiaalista tehdään uusia pulloja ja tölkkejä. Näin juomapakkauksiin käytetyt raaka-aineet kiertävät lähes ikuisesti, luonnonvaroja säästyy ja ilmastopäästöt pienenevät, kertoo Suomen Palautuspakkaus Oy Palpan toimitusjohtaja Pasi Nurminen.