Viikonlopun festivaalien lämpötilat kuin saunassa – muista juoda

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa järjestetään heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna suuri määrä festivaaleja ja kesätapahtumia. Yleisö pääsee helteisten kelien vuoksi toden teolla hikoilemaan muun muassa Weekend Festivaleilla, Tuskassa, Iskelmä-festivaaleilla ja Helsinki Pridessä.

Tunnelma Himoksella järjestettävillä Iskelmä-festivaaleilla on Iltalehden mukaan kirjaimellisesti kuuma. Koska festivaalialue on asfalttia, kohoavat lämpötilat erittäin korkeammalle. Ensiapua järjestävän Racing Rescue & Medical Teamin toimitusjohtaja Pasi Rosendahlin mukaan lämpötila nousee jopa saunaa vastaavaan 70 asteen tuntumaan.

Ensihoitajana toimiva Rosendahl suosittelee yleisöä käyttämään päähinettä, syömään ja juomaan. Pelkän veden lisäksi on suositeltavaa juoda myös suolapitoisia juomia. Ensiapuhenkilökuntaa liikkuu tapahtuman aikana alueella tarkkailemassa tilannetta.

Iskelmä-festivaaleilla esintyvät muun muassa Kaija Koo, Samuli Edelmann, Popeda ja Juha Tapio. Yleisön ikähaarukka on monia muita festivaaleja korkeammalla, mikä lisää pökertymisen ja heikotuksen riskiä.