Mies yritti riisuuntua lentokoneessa alastomaksi – vankeustuomio uhkaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lentokoneessa riehunutta 33-vuotias yhdysvaltalaismiestä uhkaa enimmillään 20 vuoden vankeustuomio. Hän yritti muun muassa riisua itseään alasti American Airlinesin lennolla Washingtonin Seattlesta Pohjois-Carolinan Charlotteen kesäkuun lopussa.

Matkustaja huusi kesken lennon ”missä on Jamie Sanders”, hyppäsi penkkirivillään olleiden matkustajien yli ja putosi juomakärryjen päälle. Tämän jälkeen hän työnsi lentoemännän kumoon ja juoksi käytävällä, kunnes hänet ohjattiin takaisin paikalleen.

Oltuaan paikoillaan noin 10 minuuttia mies alkoi huutamaan solvauksia. Lennolla matkustaneet merijalkaväen sotilaat yrittivät hillitä tilannetta istumalla miehen vieressä. Pian matkustaja kuitenkin nousi jälleen ylös ja yritti riisua vaatteitaan huutaen samalla.

Mies pidätettiin lentokoneen tehtyä hätälaskun. Charlotte Observer -sivuston mukaan lentokoneissa riehuvien matkustajien aiheuttamien välikohtausten määrä on noussut rajusti. Maan ilmailuhallinto FAA:n tutkimia tapauksia oli 183 kappaletta vuonna 2020, kun vuonna 2021 niitä oli jo 1 099.