Tiesitkö? Helle auton akulle yhtä tuhoisaa kuin pakkanen

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Auton akku on tunnetusti herkkä koville pakkasille, mutta Autoliitto muistuttaa myös helteen tyhjentävän sähköenergiaa varastoivan laitteen herkästi. Moni tyhjentää kesällä akun myös ajattelemattomuuttaan. Esimerkiksi matkajääkaapin käyttäminen tai kännykän lataaminen varsinkin, kun auto ei ole käynnissä, voi aiheuttaa ikävän yllätyksen, kun matkaa pitäisi jatkaa.

– Helle on akulle oikeastaan pakkasta pahempi. Siinä missä pakkasen hyydyttämä akku saadaan vielä toimintakuntoon lataamalla tai antamalla apuvirtaa, niin helle voi tuhota akun lopullisesti. Toki joskus käynnistysakku tulee tiensä päähän kelistä riippumatta. Silloin vaihdamme sen uuteen heti paikan päällä, Autoliiton operatiivinen päällikkö Lauri Oksanen kertoo.

Autoilijat kohtaavat tienpäällä myös muita ongelmia. Avainten jääminen lukittuun autoon sisälle, väärät tankkaukset ja rengasrikot ovat tyypillisiä matkan keskeytyksen syitä. Autoliiton tiepalvelu tekee vuosittain kymmeniä tuhansia avustuksia.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.