Bahaman turistien mysteerikuolemien syy selvisi

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kolme kuusikymppistä turistia löydettiin kuolleena Sandals Emerald Bayn lomakeskuksesta Bahaman Exuman saarelta toukokuussa. Yksi turisti kiidätettiin sairaalaan ja hän selvisi hengissä. Kuolinsyytutkimus on nyt osittain valmis ja kuolinsyyksi on paljastunut hiilimonoksidimyrkytys.

Hiilimonoksidimyrkytys, eli häkämyrkytys, on tapahtunut vierekkäisissä loma-asunnoissa. Viranomaiset eivät antaneet tarkempia tietoja, koska heidän mukaansa kuolemantapausten tutkinta on edelleen kesken. Uhrit olivat 64–68-vuotiaita yhdysvaltalaisia turisteja. Yksi myrkytyksen saanut löydettiin elossa ja hänet kiidätettiin sairaalaan Floridaan.

Turistit olivat valittaneet aiemmin huonovointisuuttaan. Viranomaisten tiedossa ei myöskään ole, kuinka häkä on päässyt loma-asuntojen sisään. Huoneistoissa ei ilmeisesti ole ollut toimivia häkäilmaisimia. Kuolemiin ei liity rikosta, CBS News uutisoi.