Pariskunnan erikoinen piina – aggressiiviset lokit eivät päästä kotiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjois-Walesissa asuva perhe kertoo olevansa huolissaan turvallisuudestaan, kun heidän talonsa katolla pesii aggressiivisia lokkeja. Dave ja Nicki Baker joutuvat varustautumaan luudalla tai kävelykepillä ulos mennessään. He saattavat suojautua myös päivänvarjolla, jotta eivät saisi osaansa lokkien ulostepommeista.

– Eilen jouduin tekemään kolme yritystä, jotta pääsen kotiin 41-vuotias Nicki kertoo.

Perheessä on myös kymmenenvuotias tytär Katrina, joka ei voi leikkiä ulkona lokkien hyökkäävän käytöksen vuoksi.

– Tämä on erittäin stressaavaa. Koulupäivinä Daven on mentävä ensin ulos ja avattava auton ovi, jotta Katrina voi rynnätä ulos ilman hyökkäyksiä, Nicki jatkaa North Wales Liven mukaan.

– Yleensä ne hyökkäävät parvena ja syöksyvät kohti yksi kerrallaan, ikään kuin se olisi koordinoitua. Ne syöksyvät alas kynnet edellä ja voivat päästä hyvin lähelle. Ne ovat psykopaatteja!

Lokit ovat hyökänneet myös ohikulkijoiden kimppuun. Perhe muutti merenranta-asuntoonsa kaksi vuotta sitten ja huomasi pian, että heidän uusi kotinsa oli lokkien pesimäpaikka. Tilanne pysyi suhteellisen rauhallisena viime vuoteen asti, kunnes lokin poikanen putosi katolta. Siipensä vaurioittanut poikanen pesii edelleen kiinteistössä, mikä ilmeisesti sen vanhemmat ovat nykyään ylisuojelevia.