Kahden polkupyöräilijän nokkakolari Oulussa – molemmilta puuttui kypärä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaksi polkupyöräilijää törmäsi toisiinsa sunnuntaina Oulussa Koskitiellä. Molemmat polkupyöräilijät saivat ensihoitoa vaativia vammoja. Pyöräilijät ajoivat vastakkaisia ajosuuntia Koskitietä pitkin.

Toinen pyöräilijä oli ollut kääntymässä ja ilmeisesti perunut kääntymisaikeensa, jonka seurauksena pyöräilijät törmäsivät toisiinsa. Ensihoito toimitti pyöräilijät Oulun seudun yhteispäivystykseen, kummallakaan ei ollut suojakypärää päässä. Poliisi epäilee kääntymässä olleen pyöräilijän syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Onnettomuustietoinstituutin mukaan 41 vuosien 2017–2019 onnettomuuksissa kuolleista pyöräilijöistä ei käyttänyt kypärää. Kypärä olisi eri todennäköisyyksillä voinut pelastaa heistä joka kolmannen hengen. Pyöräilykypärä on tärkeä suojavaruste.