Michelin-tähden saanut Inari-ravintola sulkee ovensa – tarina jatkuu silti

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kansainvälistäkin huomiota saanut suomalaiskokki Kim Mikkola avasti Helsingin Albertinkadulle vuonna 2018 Inari-ravintolan. Myöhemmin Michelin-tähdellä palkittu, aasialaisia ja pohjoismaisia makuja yhdistelevä fine dining -ravintola on nyt sulkemassa ovensa.

Inarin viimeinen illallinen järjestetään 30. heinäkuuta. Viimeisen kuukauden aikana ravintolassa nähdään vielä läpileikkaus Inarin historian varrelta. Ravintolan tarina ei ole kuitenkaan kokonaan päättymässä, sillä Inari avaa myöhemmin ovensa uudelleen uudessa paikassa.

– Inarin täytyy aloittaa puhtaalta pöydältä. Haluan päästä eroon vanhoista kaavoista ja opituista tempuista. Haluan keksiä Inarin uudestaan, Mikkola kertoi ravintolan tiedotteessa.

Inari jatkaa toimintaansa syksyllä pop-up-ravontoloiden muodossa. Ravintolan tiimi pysyy yhdessä myös tulevaisuudessa, ja keittiötä johtaa Vuoden kokki -palkinnon saanut Kim Päivistö. Ennen Inaria arvostetussa tanskalaisessa Noma-ravintolassa esimiestehtävissä toiminut Mikkola on nähty televisiossakin Gordon Ramsayn makuseikkailut ja Somebody Feed Phil -sarjoissa.